Блог

Мечтай и Пътешествай

Защо да изберем Танзания

Ето я най-добрата страна за сафари в Африка
Над 1000 любители на сафарито и експерти се включиха в най-голямото по рода си проучване, което класира най-добрите сафари страни в Африка. Танзания се открои като изявен победител с 4, 8 от възможни 5 звезди.
В продължение на две години онлайн лидерът в сафари туровете, SafariBookings.com, предизвика най-запалените сафари маниаци и експерти да откроят своя фаворит в Африка. Танзания застана безапелационно под светлините на прожекторите, побеждавайки Ботсвана с около една десета от точката. В ТОП 5 са още Кения, Замбия и Южна Африка.
Проучването се основава на 2305 мнения на сафари туристи и 756 мнения на експерти от туристическия бранш, повечето от които – уважавани автори на пътеводители. Повече от половината от участниците в изследването са дългогодишни сафари любители и имат доста добра изградена представа за това, което се предлага като атракции. Това прави победата на Танзания още по-неоспорима.
Една от основните причини за високата оценка на Танзания е фактът, че в страната се намират най-известните и предпочитани сафари дестинации – Национален парк Серенгети и Нгоронгоро. И двата парка предлагат невероятна природа и крият едни от най-дивите кътчета от света.
Серенгети е известен с миграцията на над 2, 5 милиона антилопи гну и зебри годишно.
А кратерът Нгоронгоро удивлява с гледката на вулканичната калдера и всички видове африкански животни, включително предизвикващите най-голям интерес лъвове, хипопотами, носорози.
И ако Серенгети и Нгоронгоро се намират в северна Танзания, то в западните и южните части на страната също има не по-малко интригуващи места за сафари. Планинските национални паркове Гомбе и Махале са известни с обитаващите ги шимпанзета, а националният парк Катави – със своето изобилие от големи бозайници като хипопотами и бикове.
На юг са Национален парк Руа и Микуми, в които също можете да срещнете най-големите африкански хищници, а в една от най-обширните защитени територии в света – Game Reserve Selous, сафари маниаците са привлечени от близката среща с крокодили.
Според направеното изследване, което класира Танзания като дестинация номер 1 за сафари, всеки месец от годината там е подходящ за този вид туристически атракции и забавления.

Вашият коментар

Note: Comments on the web site reflect the views of their authors, and not necessarily the views of the bookyourtravel internet portal. Requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice explanations.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Изпрати офертата на приятел