Блог

Мечтай и Пътешествай

Наръчник на пътешественика с Чайка Травел Бургас

 1. Как да резервирам избраното пътуване?
  С много любов и старание подготвихме нашият електронен каталог „Мечтай и Пътешествай“ с Чайка Травел Бургас.Удобно разположени в дома, офиса или в парка Вие може да изберете Вашето мечтано пътуване, възползвайки се от търсачката в нашия сайт или като направите запитване с онлайн формата.
  Ако сте от тези пътешественици, които предпочитат личният контакт с радост ще отговорим на Вашите въпроси по телефона, на месинджър, или ще очакваме да ни посетите офиса за да обсъдим Вашите планове и подберем заедно най-добрата за Вас оферта.
  При вече резервирано пътуване се внася депозит по банка или в брой, стойността на депозита е различна за всяка отделна оферта. Точната стойност на депозита ще бъде указана в Договора Ви за организирано пътуване.
 2. Как да пътувам: с група или индивидуално?
  Който и Вариант на пътуване да изберете ние ще го организираме със старание и любов.
  Групови почивки или екскурзии, това са пътувания в групи от 15 до 40 туристи по предварително подготвени туристически пакети. Включват организиран транспорт, трансфери, нощувки, изхранване, екскурзоводски услуги, медицинска застраховка.
  Най – често групови пътувания се организират до дестинации като Турция, Гърция, Румъния, Египет, Дубай, Тунис, Мароко, Испания, Италия, Португалия, Русия.
  Индивидуални почивки и екскурзии или още така наречените „Тейлър мейд пътувания“ т.е. скроени по Ваш размер са онези Ваканции, съобразени с конкретните изисквания на клиента, обикновено това са семейство или група приятели. При индивидуалните пътувания ние подбираме транспорта, настаняването и всички останали туристически услуги според специфичните желания на клиентите.
 3. Как да изберем дестинацията на пътуване?
  Пътуването е магия, сбъдната мечта, която ни пренася в нови непознати светове.Когато планираме коя страна на посетим е добре да се съобразим със сезона през който ще пътуваме.Януари, февруари, март:– страните от Юго източна Азия – Тайланд, Индонезия, Виетнам, Филипини
  – страните от Южна Америка и Кариби
  – Египет, Дубай
  -Планински курорти в България и Европа.Април, май, юни– Това е най-предпочитаното време за екскурзии в Европа.
  – Ваканции на Червено море в Египет : Шарм ел Ейх или Хургада.
  – Време на круизни пътешествия.
  – Април е най-предпочитаният месец за екскурзии в Япония, поради цъфтежа на вишните (сакура).
  – Месец април и май са подходящи за екскурзии до Мароко и Тунис.
  – Месец май и юни са изключително подходящи за изгодна Ваканция на Турските курорти.
  – Юни е идеалният месец за Лисабон, Португалия (един от любимите ни градове). В началото на юни се чества празника на Лисабон, преживяване, което трябва да се изпита.Юли, август– Това е така нареченият „висок сезон“ , през тези месеци туристическите обекти, ваканционните хотели са най-натоварени, следователно и цените са най- високи.
  – Малко туристи знаят, че тези месеци са подходящи за Ваканция на Канарските острови, където цените на хотелското настаняване са умерени, а климата постоянен без големи жеги.Септември, октомври– Това са любимите месеци за пътешествия на повечето туристи.
  – Този период е сравнително най-изгоден в ценово отношение за Ваканция в Турция, Гърция, Египет.
  – Това е идеалният сезон да посетите Истанбул, Рим, Париж или друг Европейски град.
  – Септември е идеалният месец и за нашият любим остров Тасос или за незабравима почивка на Халкидики.

  Ноември

  – Идеалният месец за Спа ваканция.
  – Подходящ сезон за Танзания (Занзибар), Египет, Дубай.
  – Това е сезонът на екскурзиите до страните от Южна Америка.

  Декември

  – Това е периода на Коледните базари в Европа.
  – За някой туристи това е периода, в който се отправят към Кариби или Азия в търсене на топлото море и безкрайните плажове.
  – Целият месец преминава под знака на Коледните и Новогодишни Празници.

 4. Какво е „ласт минут оферта“?
  Това е специално предложение за конкретни дати и хотели. Останали нереализирани места по групови пътувания. Обикновено това са оферти за отпътувания след седмица.Подходящи са клиенти, които могат бързо да направят своите планове, не се нуждаят от много време за да приготвят куфарите и нямат специални изисквания. Тези оферти се заплащат на 100 % при резервация.
 5. Защо Ви е необходима медицинска застраховка?
  Когато пътувате до близка или далечна дестинация е задължително да се подсигурите, в случай на непредвидени медицински разходи. Не подценявайте важността на медицинската застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“, както и застрахователното покритие.При повечето групови пътувания има включена Медицинска застраховка. Условията и покритието могат да варират според застрахователя. Винаги е добре да се запознаете предварително с условията на застрахователя.
  Индивидуалните пътувания са без включена медицинска застраховка. Такава може да сключите при нас .Предлагаме застраховка за медицински разноски в чужбина към Мондиал Асистанс.
 6. Какви документи ще Ви бъдат издадени?
  При резервация се издава договор за туристически услуги, където надлежно са описани резервираните услуги, условията и цените, срокове за депозит и доплащане.Фактура за извършено плащане в брой или по банков път.
  От 5 до 3 дни преди отпътуване ще Ви бъдат издадени самолетни билети, хотелски ваучер, информационна програма с указани координати на посрещаща страна.
 7. Какви документи са Ви необходими, при пътуване в чужбина?
  В Европейския съюз българските граждани пътуват с лични карти. Наличието и на задграничен паспорт би могло да спести неприятности при евентуална загуба на лична карта. При пътуване за страни извън ЕС съветваме да носите копие на задграничния паспорт, което да държите отделно от оригинала. Проверете валидността на международният си паспорт.При самостоятелно пътуване с личен автомобил до страни от ЕС следва да носите големия талон на автомобила, а до страни извън ЕС – Зелена карта.
  При пътуване извън страната на дете не навършило 18 год, с един родител или без родители е необходимо нотариално заверено „Родителско разрешение“ – това е декларация, която се подписва при нотариус само на български език. Декларацията се представя в оригинал и копие на българският граничен паспортен контрол.
 8. Защо да изберете Чайка Травел Бургас?
  Ние сме екип, който подхожда с много любов и разбиране към потребностите на нашите клиенти. Натрупали сме опит, който се стараем да прилагаме във всичко което правим.Още от 1996 година, когато правехме първи стъпки в туризма се учим всеки ден и продължаваме да се учим за да Ви дадем най-добрият туристически продукт.
  Ние не Ви продаваме поредният туристически пакет. Ние се вълнуваме наравно с Вас за предстоящото Ви пътуване. Ние ще Ви консултираме по най-добрият начин, за да избегнете масовите туристически капани.
  Ние сме посетили и изживели местата, които Ви предлагаме. Натрупали сме опит и знание, които горим да споделим с Вас.
  Нашата цел е да постигнем дългосрочно сътрудничество с Вас, изградено на доверие и коректност.
  Работим неуморно за да предложим високо качество и перфектна организация. Нашата цел са Вашите усмивки и удовлетвореност.
  „Мечтай и Пътешествай“ с Чайка Травел Бургас.Светът чака да го опознаеш и обикнеш. Ние сме тук за да го направим заедно с теб.

Вашият коментар

Note: Comments on the web site reflect the views of their authors, and not necessarily the views of the bookyourtravel internet portal. Requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice explanations.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Изпрати офертата на приятел