+359 895 787 165 +359 879 579 072 +359 877 188 144 Адрес: гр.Бургас, бул.\\\"Алеко Богориди\\\" 18 Тел.:056 842 899, travel.burgas@gmail.com , office@chaikatravel.com
Eкскурзия в Индия - Златният триъгълник
Eкскурзия в Индия - Златният триъгълник Eкскурзия в Индия - Златният триъгълник Eкскурзия в Индия - Златният триъгълник
Повече снимки ▼

Направи запитване

Eкскурзия в Индия - Златният триъгълник

»
»

2148.00 лв

Златният триъгълник е най-любимия и посещаван маршрут в Индия. Той включва най-ценните бижута на индийската архитектурата и културата - величественият Тадж Махал в Агра, дворците и крепостите на колоритния Джайпур, невероятния коктейл от култури и цветове на индийската столица Делхи.
Амритсар е домът на Златния храм, духовна и културна столица на Сикхизма.


Транспорт: Самолет Хранене: Закуска и вечеря Дестинация: Индия


Цени Програма Условия
Индия – Златен триъгълник

Делхи – Джайпур – Агра – Делхи

20.09.2019 -27.09.2019
6 нощувки, 8 дни

Период на пътуването На човек в двойна стая Единична стая Доп. легло Дете (2-11,99) с 2‘ма възр.
20.09.2019 – 27.09.2019 1098 евро/2148 лв 1318 евро/2577 лв 1078 евро/2108 лв 1083 евро/2118 лв
 
Пакетната цена е в евро/ лева на човек  включва:
 • самолетен билет София-Истанбул-Делхи; Делхи – Истанбул - София с Турски авиолинии с позволен багаж до 30 кг;
 • всички летищни такси;
 • традиционно посрещане със цветя на летището в Делхи и всички трансфери;
 • ранно настаняване при пристигането в Делхи;
 • 6 нощувки и ранно настаняване на 21.09, веднага при пристигане в Делхи в 06.00 ч сутринта, 7 закуски и 6 вечери в 5* хотели в Индия;
 • всички екскурзии и преходи с автобус, включени в програмата;
 • езда на слонове или изкачване с джипове (еднопосочно) до върха на крепоста Амбър в Джайпур;
 • входни такси за посещаваните музеи и обекти по програмата;
 • екскурзоводско обслужване,с превод на български;
 • водач от България по време на пътуването;
 • медицинска застраховкас покритие 10000 евро за периода на пътуване със ЗК „Армеец”
 Цената не включва:
 • индийска туристическа виза – 160 лева и попълване на формуляр, валиден паспорт с поне 6 месеца от датата на връщане, актуална снимка в електронен формат 2” x 2” (600x600 pixels). Заплаща се и получава по електронен път, предварително от България, като се полага на летището в Делхи и се снемат биометрични данни.
 • бакшиши /задължителен минимален бакшиш за екскузовод и шофьори/– 35EUR на човек за цялата програма
 • разходи от личен характер;
 • храна, напитки и услуги, неупоменати в програмата
 • Застраховка „Отмяна на пътуване на ЗАД "Армеец"
 
Полетно разписание с АКTurkish Airlines:
20.09 СОФИЯ 16:05ИСТАНБУЛ17:25
20.09ИСТАНБУЛ20:20 ДЕЛХИ 04:35+ 1 (каца на 21.09)
27.09ДЕЛХИ06:15ИСТАНБУЛ10:30
27.09ИСТАНБУЛ13:50 СОФИЯ 15:10

ДЕН-1
София - Истанбул
Среща на летище София с водача на групата в 14:00 ч. Полет за Делхи през Истанбул в 16:05ч. с Турски авиолинии, TK1032. Полет от Истанбул за Делхи в 20:20 ч. – TK 716
ДЕН-2

Истанбул - Делхи                     закуска и вечеря
Пристигане в Делхи в 04:35 ч. Посрещане от фирмата ни партньор и трансфер до хотел RadissonPaschimVihar 5* в Делхиили подобен, настаняване и закуска. Освежаване и кратка почивка.
09:30 часа – Полудневнатаниобиколка (включена в цената) ще започне с посещение на Гробницата на Хумаюн (Humaun Tomb).Това е мавзолей на моголския император Хумаюн, построен по заповед на неговата любяща вдовица Хамида Бана Бегум. Гробницата на Хумаюн е в подобен архитектурен стил на Тадж Махал, но е по-малко популярна сред туристите. Строежът и започва през 1562 г и продължава 8 год. Разходката продължава с Новия град Делхи(New Delhi), който е отражение на оставеното британско наследство. Разделението между Стария и Новия Делхи, всъщност, е разделението на някогашните столици на моголите и британците съответно, както и на различния стил и начин на живот в старата и новата част. Стоп за фото пауза на импозантния хиндухрамЛакшми-Нараян (Lakshminarayan Temple). Преминаване покрай Вратата на Индия (1931г., India Gate) - мемориалната арка, върху която са изписани имената на 90 000 индийски войници, загинали по време на Първата световна война. Разглеждане (отвън, забранено е спирането) наРезиденцията на Президента, бивш Дворец на Вицекраля и Парламента, интереснасмесица между викторианската и съвременната архитектура от 20 век.
Посещениеи разглеждане на КутабМинар (ЮНЕСКО) – прекрасен образец на хинду-ислямската архитектура, построен върху 27 индуистки и джайнистки храма. Тук е и най- високото минаре в света 73 м., архитектурен шедьовър от 13 век, с диаметър в основата 15 м и 2,5 м в горната част. Стените му са украсени с изречения от Корана – свещената книга на мюсюлманите. Минарето е една от най-съвършените кули на Персийския свят. Вечеря и нощувка в хотела.
ДЕН-3

Делхи-Джайпур(264 км/ около 5-6 ч.)
 
                               закуска и вечеря
Закуска.08:00 часа - начало на туристическа обиколка (включена в цената) на Стария град Делхи (Old Delhi), комбинация от стари паметници, тесни улички и забързани пазари. Преминаване покрай Червената крепост (Red Fort)–масивен форт, паметник на ЮНЕСКО - наречен “Сърцето на Индия”. Крепостта е построена след преместването на столицата на Моголите от Агра в Делхи, служила за резиденция на моголските императори до идването на британците. Обиколката продължава с разходка по ЧандиЧоук (ChandniChowk), главен булевард от времето на Моголската династия, а днес най-голямата търговска зона на града, къдетоще усетите емоцията на ориенталските пазари.
Отпътуване за Джайпур.Пристигане в Джайпур и настаняване в хотелHilton Jaipur5*или подобен.
 
 
*Срещу допълнително заплащане:
Вечеряс традиционна музика и танци вудивителнияHotelDiggi Palace -Jaipur
Забележителният DIGGI PALACE е построен от тогавашното управляващо семейство на княжество Джиги през 1860 година. Разположен в сърцето на града, върху 18 акра земя сред масив от фрески, боядисани "deodis" (входове) "durbars" (банкетни зали), "havelis" (дворцови крила) и зелени градини, DIGGI PALACE е спокойно убежище, предлагащо лукс и гостоприемство.
Тази кралска резиденция в миналото, днес е превърната в хотел и ресторант и е романтична комбинация на богатото наследство и култура със съвременни удобства и забележителна кухня.
 
Цена: 35 евро
 
 
ДЕН-4

Четвърти ден:  23.09.2019; Джайпур                                                                                     закуска и вечеря
Закуска. Екскурзия (включена в цената)до древната столица Амбър и разглеждане на невероятната Амбър Форт(Amer Fort), чието изграждане е започнало през 17 век, стара столица на Раджпут, преди да бъде построен Джайпур. По пътя, кратка спирка за фото-пауза на Двореца на Вeтровете (Hawa Mahal) построен от Махараджа Савай Пратап Сингх(Sawai Pratap Singh) през 1799г с уникална пирамидална форма. Има 953 малки прозорчета, украсени с малки решетки. Те са служили на  дамите от дворцовото обкръжение, за да наблюдават шествията и различните занимания, както и живота на града.
Езда на слонове до върха на крепостта Амбър (изкачването със слонове е възможно само ако има такива налични, в противен случай, изкачването се осъществява с джипове). Крепостта изглежда впечатляващо, изцяло построена от бял мрамор и червен пясъчник, с архитектура,  повлияна от хинду и ислямски стил. Разходка в комплекса от дворци, зали и градини, най-пленяващи от които са Шиш Махал - огледалния дворец и Джай Мандир - залата на победата.
Разглеждането на забележителностите на Джайпур продължава с Градския дворец(City Palace)Красивият дворец е бил построен от махараджа Савай Джай Синг(Sawai Jai Singh) по време на неговото управление. Градският дворец се извисява гордо с невероятната си архитектура и градини, дворове r сгради. Посещение на музея, посветен на самия градски дворец с богати колекции от текстил, оръжия, картини, килими и др.
В близост до двореца се намира обсерваторията Джантар Мантар (ЮНЕСКО), построена от махараджа Джай Синг в периода 1724 – 1735 г. Махараджата бил известен повече като астроном и астролог, отколкото като завоевател. Разходката продължава с разглеждане на обсерваторията. Въпреки, че прилича на странна колекция от скулптури от камък и мрамор, всяка конструкция има строго определено предназначение.  Обсерваторията разполага със 17 големи инструмента, повечето от тях все още работещи.Вечеря и нощувка в Джайпур.
 
ДЕН-5

Джайпур-Агра( 250 км/ около 6 ч.)                                                         закуска и вечеря
Закуска. Напускане на хотела иотпътуване за Агра. По пътя посещение на БирлаМандир/BirlaMandir/ познат също като Лакшми.ХрамътБирлаМандире разположен в подножието на на крепоста Moti Dungri, на около 6 км от Джайпур. Въпреки, че е не много стар, този храм е известен със своята великолепна архитектура и нежна красота. Посветен на индуски Бог, Вишну и съпругата му, богинята Лаксми. В този храм има по малки храмове на различни други богове и богини от Хинду религията. Пристигане в Агра и настаняване в хотел CourtyardbyMarriott 5*или подобен. Вечеря.
*Опция за посещение на впечатляващ музикално-танцувален спектакъл в стил „Боливуд”, който разказва историята на любовта между Шахджахан и Мумтаз Махал, както и създаването на Тадж Махал, една колоритна и вълнуваща експлозия от музика, пищни костюми и ефирни движения – срещу допълнително заплащане, билети от три различни ценови категории, около 32евро.
ДЕН-6

Агра                                                                                                                  закуска и вечеря
Посещение на Агра Форт (включено в цената) - Крепостта Агра, позната като червената крепост,  е обявена също за паметник на ЮНЕСКО. Обградена от висока 70 метра стена, това е е най-дългата крепост в Индия.  Намира се на 2,5 км северозападно от Тадж Махал и открива невероятна гледка към гробницата и свещената река Ямуна. Крепостните стени от червен пясъчник ревниво пазят и красиво разказват историята на Моголската империя. В следобеда, посещение на гробницата Итмад –Уд -Даула, която е известна като „Бебето Тадж Махал”, заради идентичната архитектурна стилистика с тази на Тадж Махал както и заради широко използваната  тук техника на инкрустиране на скъпоценен камък в мрамор „Петра дура”. Този архитектурен паметник, който се издига над река Ямуна е всъщност мавзолей на Миг Гиас Бег, един от министрите в Двора на Шах Джахан. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка
ДЕН-7
Агра                                                                                                                  закуска и вечеря
Закуска. Посещение на Тадж Махал по изгрев слънце(включена в цената)- легендарният паметник на архитектурата е бил построен от скърбящия император Шах Джахан, в памет на неговата любима съпруга Мумтаз Махал. В този шедьовър на Моголската архитектура са съчетани ислямски, индийски и персийски елементи. През 1983 г. е включен в списъка на ЮНЕСКО. Сградата е с изумителен мащаб и безупречна симетрия, полупрозрачен бял мрамор, гравиран със скъпоценни камъни, с блестящото си отражение във водите на канала е истински спираща дъха, гледка. Тадж Махал е един от най-красивите архитектурни комплекси в света, символ на вечната любов, едно от новите 7 чудеса на света.
Напускане на хотела и отпътуване от Агра за Делхи /205 км. (4 часа)   
 
По пътя -посещение наАкшардам – осмото чудо на света.Удивителен храм, Акшардам е построен само за 5 години. Удивляващи са желанието и силата на 11 000-те  доброволци участвали в построяването на величествената сграда. Художници, занаятчии, работници, всички те посветили общо 300 милиона часа, отдадени на работата си, вярата си и най важното – общата цел – построяването на храма. За изграждането на този архитектурен образец били използвани 12 000 тона бял мрамор( в хинду религията символ на чистота и вечния мир) и розов пясъчник (в хинду религията символ на разцвета), донесен от Раджастан.Един от шедьоврите, в които вярата се въплащава в архитектура, величествено място!
Пристигане в Делхи и настаняване в хотелVivanta By Taj Dwarka 5*. Вечеря.
ДЕН-8
Делхи-Истанбул-София
Закуска (сух пакет). Трансфер за полет TK717, излитащ в 06:15 ч. Кацане на летище Истанбул в 10:30.
Полет TK1031 в 13:50 ч.Кацане на летище София в 15:10 часа.
Важно:
 • Минимален брой туристи за осъществяване на програмата: 20
 • Краен срок за записване по програмата: 30 дни преди заминаване
 • Пакетните цени за дете са без използване на допълнително легло. Деца настанени на допълнително легло в двойна стая заплащат цена като за трети възрастен.
Визов режим:
 • Има визови изисквания за български граждани (издава се предварително в България).
Необходими документи за издаване на индийска виза: Подаването на документи е онлайн и ние ще Ви съдействаме за услугата


              • Една снимка в електронен вариант с размери 5.08 x 5.08 см.
              • Международен паспорт, валиден минимум 6 месеца след датата на връщане от       Индия и поне две  празни страници за поставяне на визата. 
 
Няма задължителни медицински и здравни изисквания!

Начин на плащане:        
 • Депозит в размер на 50% от пакетната цена при приемане на офертата и записване.
 • Доплащане 40 дни преди датата на заминаване. Цените се заплащат в ЛЕВА по фиксинга на БНБ.
   
Условия за анулация и неустойки:
 •   До 60 дни преди датата на пътуването – глоба за самолетните билети, определена от авиокомпанията.
 •   До 40 дни преди датата на пътуването 70 % от общата сума
 •   От 39 до 15 дни преди датата на пътуването 100 % от цената на пътуването. 
   
Необходими документи:
 • Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.
 • За младоженци и празнуващите годишнини - сертификат за сключен брак.
 • За деца под 18 г., пътуващи без родители - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от не пътуващия родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
 
 

Запитване по офертата

Ако желаете да направите запитване или ....

Дата на заминаване
Пътуващи ( възрастни )
Пътуващи ( деца )
Вашето име
Вашият е-мейл
Телефон за връзка
Вашето запитване

Подобни оферти

РАЗГЛЕДАЙ ИЗРАЕЛ и ЙОРДАНИЯ - 7 нощувки ИЗРАЕЛ и ЙОРДАНИЯ - 7 нощувки
Насладете се на самолетна екскурзия до Йордания и Израел .В програмата са включени екскурзии до Светите места - Витлеем,Йерусалим,както и панорамна обиколка на Тел Авив.Отделено е време за посещение и на едно от седемте чудеса на света Петра.
Транспорт: Самолет Хранене: Закуска и вечеря "Дестинация:Израел 2130.00 лв
РАЗГЛЕДАЙ Нова година 2020 в ДУБАЙ, 6 нощувки Нова година 2020 в ДУБАЙ, 6 нощувки
Нова Година 2020 в Дубай. Избор на хотели с удобна локация. Включена Обзорна обиколка на Дубай с посещение на „Рамката“ и екскурзовод на български.
Транспорт: Самолет Хранене: закуска "Дестинация:Дубай 1838.00 лв
РАЗГЛЕДАЙ Почивка в Кабо Верде-райският остров на Африка Почивка в Кабо Верде-райският остров на Африка
Райският остров Кабо Верде Ви очаква.Почивка с отпътуване от София всяка събота през периода май -декември.
Транспорт: Самолет Хранене: всичко включено "Дестинация:Кабо Верде 2132.00 лв
РАЗГЛЕДАЙ Нова година в ДУБАЙ - 6 нощувки Нова година в ДУБАЙ - 6 нощувки
Нова година в Дубай с директен полет от София.Настаняване в хотел по ваш избор,обслужване на български език,обзорна обиколка на Дубай включена в цената.Гарантирано отпътуване.
Транспорт: Самолет Хранене: закуска "Дестинация:Дубай 1838.00 лв
РАЗГЛЕДАЙ Нова година Русия - Санкт Петербург и Москва Нова година Русия - Санкт Петербург и Москва Екскурзия за Нова година в Русия - Москва и Санкт Петербург.Полет от София.Описаните екскурзии в програмата включени в цената.3 нощувки в санкт Петербург и 4 нощувки в Москва. Транспорт: Самолет Хранене: закуска "Дестинация:Русия 2189.00 лв
РАЗГЛЕДАЙ Разходка до дома на Бог Разходка до дома на Бог
Самолетна екскурзия до Израел и Йордания с включена разходка с лодка по Галилейското езеро
8 дни / 7 нощувки
Отпътуване на  26.03.2020г и 30.04.2020г от София
 

Транспорт: Самолет Хранене: Закуска и вечеря 2230.00 лв

Туристическа агенция Травел Бургас


Нищо не радва така очите,както готовият куфар за почивка ...